Учени от 7 български университета си дават среща в Албена по проект на ВУМ

Първата партньорска среща по проект „Център за интелигентни решения в креативните и рекреативните индустрии“ (ИНКРЕА) на Висше училище по мениджмънт ще се проведе на 7 и 8 юни в курорта Албена.

Учени от 7 български университета си дават среща в Албена по проект на ВУМ

Проектът предвижда сътрудничество между 50 учени от 7 университета-партньори. Това са Технически университет – Варна, Институт по океанология „Фритьоф Нансен“ – Варна, Русенски университет „Ангел Кънчев“, Национална художествена академия – София, Институт за етнология и фолклористика с етнографски музей (ИЕФЕМ) – София, Институт по биоразнообразие и екосистемни изследвания – София, и Институт за изследване на обществата и знанието – София.



Събитието ще открие доц. Д-р Тодор Радев, ректор на ВУМ, а първата тема ще бъде представяне на проекта. След това партньорите ще продължат с обсъждане на структурата на ИНКРЕА и научните звена, техническа база, връзката с международни научни организации и с бизнеса и др. Ще се вземат важни решения както за административното управление на проекта, за бюджета и правилата за финансово управление, така и за дейностите по комуникация и разпространение на резултатите.

ИНКРЕА е съвместна инициатива на 8 научноизследователски организации, насочена към изграждането на съвременен научен комплекс за подкрепа развитието на една от най-перспективните за увеличаване конкурентоспособността на българската икономика области – креативните и рекреативните индустрии.