Деветокласничка от Добрич със стипендия на фондация „Лекови” за участие в лагер на НАСА в Турция

Татяна Иванова от 9 клас на ЕГ „Гео Милев” в Добрич спечели стипендия на фондация „Лекови” за посещение на едноседмичния лагер на НАСА в турския град Измир Space Camp Turkey.

Деветокласничка от Добрич със стипендия на фондация „Лекови” за участие в лагер на НАСА в Турция

Първите стипендии на фондацията тази година са за три двойки братя/ сестри, които кандидатстват заедно. Това са Елица и Боян Ганеви от София, близначките Александра и Теодора Даскалови от Велико Търново и Атанас и Жени Шишкови от Свиленград.


Поради интересните есета и трудния процес по вземане на решение как да отсеем кандидатите, тази година за първи път екипът ни реши да направи един последващ мини конкурс, споделят от фондация „Лекови”. Помолили децата да им изпратят кратко мотивационно писмо или видео, в което да отговорят на няколко въпроса: „Защо искаш да отидеш в Space Camp Turkey?”, „Какъв мечтаеш да станеш като пораснеш?” и „Защо да дадем стипендията точно на теб?”.

Сред отличните кандидати комисията решава: „Трудният избор на журито се спря на всестранно развита личност – с различни хобита, интереси, „горяща“ в живота. Татяна Иванова от Добрич”.
Татяна Иванова е възпитаник на клуб за творческо писане „Литературната къща” с ръководител Генка Петрова. Носител е на множество награди в национален мащаб за творбите си. През декември 2017 година излезе първата й поетична книга "Ще те докосна ли?".

Фондация „Лекови“ е създадена от Любомир и Гергана Лекови – основатели на медийна група Инвестор.БГ. Организацията е родена с мисията да открива, подпомага и подкрепя талантливи хора с желание за развитие в интернет, които вярват, че дигиталният и реалният свят могат и трябва да се развиват паралелно.

От 2013 година фондация „Лекови” отпуска стипендии, за да подпомогне деца да посетят лагера на НАСА в Турция Space Camp Turkey. Това е едно чудесно преживяване за децата, споделят от организацията. „Заниманията, срещите с астронавти и други деца като тях от цял свят разширяват мирогледа им, отварят нови хоризонти за преследване на мечти, нови цели за постигане и най-вече, смелост и увереност. А ние точно това търсим в изграждане на новото поколение на България”, посочват от фондация „Лекови”.