Приключи конкурсът на името на Георги Марков, организиран от ЕГ „Гео Милев”

Приключи ученическият конкурс за есе и дигитален продукт на името на Георги Марков.

Приключи конкурсът на името на Георги Марков, организиран от ЕГ „Гео Милев”

Той е по повод 40-годишнината от смъртта на писателя и се организира от ЕГ „Гео Милев” – Добрич, в партньорство с портал „Култура” и литературна мрежа „LiterNet”. Темата бе обявена преди няколко месеца: „Европеецът Георги Марков”, а акцентът бе поставен върху творчеството му. Учениците, на възраст между 14-19 години, четоха за първи път репортажите на дисидента, а техните учители припомнят, че няма обществена, журналистическа, академична, студентска или държавна награда на негово име.



Наградите - книги с есета на писателя и световни класически произведения, се осигуряват от проект „Твоят час” на МОН, от партньорите на конкурса и от братовчеда на писателя Любен Марков.
Организатори на конкурса са преподавателите по български език и литература Дияна Боева, по ИТ Мария Кирилова и по география Емилия Стефанова.

В четвъртия интерактивен брой на СЛЕД-И в сайта на ЕГ „Гео Милев”, посветен на Георги Марков, можете да прочетете номинираните  ученически есета от конкурса и да разгледате избраните дигитални продукти: корица на книгата „Мъже” на писателя, както и презентации за живота му.