"Граждани в повече" ще участва на местните избори в Добрич

Групата "Граждани в повече" обяви днес, че ще се включи в местните избори тази есен като издигне кандидат за кмет на Добрич и своя листа за общински съветници.

"Граждани в повече" ще участва на местните избори в Добрич

Група граждани, които искат да живеят в един по-добър град, се създали „Граждани в повече” в началато на годината. Групата функционира на доброволен принцип и е постоянно отворена за нови участници. Целта е да обедини усилията на възможно повече граждани на Добрич в генерирането на идеи за развитието на града и търсенето на възможности за тяхното реализиране.


 

Убедени сме, че град Добрич има необходимия човешки и идеен потенциал, който е способен да  допринесе за неговото проспериране, разчитаме на всички добричлии, готови да преодолеят апатията и страховете си и публично да заявяват и отстояват позициите си, казват от "Граждани в повече" в съобщение до медиите.

 

Ние сме за осезателна  и бърза промяна, която да задържи и привлече  младите и активни хора в града ни, а животът на всички да стане по-добър, заявяват от новата група.

 

"Граждани в повече" не е политическа формация, а неформална група, която иска да промени статуквото, облагодетелстващо години наред само отделни „играчи“ и ще се противопоставя открито на всеки  задкулисен метод на управление и формиране на политики на местно ниво.

 

Групата ще участва на Местни избори’2011 под името „ГРАЖДАНИ В ПОВЕЧЕ” с кандидатура за кмет на града и листа за общински съветници.

 

Всеки, който иска да се присъедини към групата, може да го направи чрез страницата й във Фейсбук „Граждани в повече“.