По 248 клинични пътеки ще работят през настоящата година трите болници в областта

По общи 248 клинични пътеки /КП/ ще работят през тази година трите Многопрофилни болници за активна медицинска помощ в Добричка област – в Добрич, Балчик и Каварна, съобщават от Районната здравно-осигурителна каса.

По 248 клинични пътеки ще работят през настоящата година трите болници в областта

Болницата в Добрич е сключила договор за 177 КП, а също и за 3 клинични процедури и 20 амбулаторни. МБАЛ в Балчик ще работи по 47 КП и 8 амбулаторни процедури. Договорът на болницата в Каварна пък е за 27 КП и 3 амбулаторни процедури. 



От здравната каса уточняват, че тази година няма промяна в договорите за болнична помощ. Освен трите Многопрофилни болници по договор с РЗОК Добрич за оказване на болнична медицинска помощ ще работят още специализирана болница за рехабилитация „Тузлата“, която ще изпълнява дейности по 7 КП, ДКЦ-1 и ДКЦ-2, които имат сключени договори съответно за 4 и 3 амбулаторни процедури, и Диализен център – с договор за работа по 1 амбулаторна процедури.

В извънболничната медицинска помощ сключени договори със здравната каса имат 90 индивидуални изпълнители на първична извънболнична медицинска помощ и 8 групови практики, 58 индивидуални изпълнители на специализирана извънболнична медицинска помощ и 1 групова практика, два диагностично-консултативни центъра, осем медицински. По довори с РЗОК ще работят също 2 самостоятелни медико-диагностични лаборатории, МБАЛ в Каварна /по договор в извънболничната помощ за физиотерапия/, Център за психично здраве, 91 индивидуални изпълнители на извънболнична дентална помощ и 10 групови практики, 2 изпълнители на специализирана дентална помощ.

На територията на областта по договор със здравна каса ще работят 37 аптеки, в т. ч. и нов договорен партньор в Каварна.