Деница Сачева – възпитаник на ЕГ „Гео Милев”, вероятно ще е новият социален министър

Деница Сачева най-вероятно ще е новият министър на труда и социалната политика, съобщи бТВ. В момента тя е зам.-министър на образованието.

Деница Сачева – възпитаник на ЕГ „Гео Милев”, вероятно ще е новият социален министър

Деница Сачева е завършила езикова гимназия „Гео Милев” в Добрич.


Тя е магистър по връзки с обществеността от Факултета по журналистика и масова комуникация към Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и магистър по здравен мениджмънт от Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ в Бургас. Дипломиран бакалавър по социална педагогика от Югозападен университет „Неофит Рилски“ – Благоевград.

Започва кариерата си в Министерството на труда и социалната политика, където заема различни позиции – от специалист до ръководител сектор в Националния център за социално подпомагане.

През 1999 г. заема длъжността началник на дирекция “Международно сътрудничество, европейска интеграция и проекти” в Националната здравноосигурителна каса. В периода 1999-2001 г. е началник на кабинета на министъра на здравеопазването, като отговоря за връзките с международните институции, Международния валутен фонд, Световната банка и Европейската комисия.

От 2016 г. до април 2017 г. е заместник-министър на труда и социалната политика.

Владее свободно английски език, ползва немски и руски език.

Снимка: бТВ