Панаир на хранително-вкусовата промишленост се проведе в двора на СУ „Н. Вапцаров” – с. Карапелит

Необичайно събитие развълнува днес учениците от СУ „Н. Вапцаров” –с. Карапелит.

Панаир на хранително-вкусовата промишленост се проведе в двора на СУ „Н. Вапцаров” – с. Карапелит

В двора на тяхното училище отвори врати "Панаир на хранително-вкусовата промишленост”. Осмокласниците, чието професионално обучение е в тази сфера, избраха този своеобразен начин за финал на работата на групата ”Мотивация, професия, кариера“ по Проекта „Твоят час” . На прекрасно аранжирани щандове те представиха продукция на една действаща фирма и една учебна фирма.



На първия щанд бе представена продукцията на Едноличен търговец „ЕР-КА – Руси Колев. Собственикът и съпругата му Катя Белева са родени и отраснали в Карапелит, вниманието бе насочено към рекламиране на Фабрика за месо и колбаси, тъй като естеството на работа там е пряко свързано с професията , която учениците изучават – хранително вкусова промишленост. Руси Колев бе приятно изненадан от проявения интерес към фирмата му и предостави готова продукция, която гостите ще имат възможност да дегустират след отварянето на щандовете.

На втория щанд бе представена учебна фирма за производство на млечни продукти. Тя е създадена с учебна цел, за да са запознати учениците с управленския екип в една истинска фирма, разпределението на задълженията между членовете на екипа. Продукцията също се предлагаше за дегустация, за да се проучи потребителския интерес, да се осигурят клиенти и да стартира производство.

Управител на учебната фирма е Стелиян Тодоров – участник в групата по проекта , а членове на екипа са ученици от осми клас.

Вкусни български продукти от месо и мляко, привличаха погледите и провокираха апетита на посетителите, които за радост на всички, накрая бяха почерпени.

Това са първите плахи стъпки на учениците по трудния път на тяхното професионално развитие и израстване.