Малкият гайдар Георги Калчев с първа награда от национален конкурс в Казанлък

За пореден път малкият гайдар от училището по изкуства СУ „Свети Климент Охридски“ Георги Калчев се завърна с награда от престижен конкурс, споделят от ръководството на учебното заведение.

Малкият гайдар Георги Калчев с първа награда от национален конкурс в Казанлък

Той спечели първо място в националната фолклорна надпревара „Димитър Гайдаров“, която се проведе в Казанлък. Георги получи много поздравления от негови по-големи колеги и от самото жури.


Над 1500 участници събра третото издание на конкурса „ Димитър Гайдаров“, съобщават организаторите. Той се провежда под патронажа на кмета на община Казанлък Галина Стоянова.

Над 70 фолклорни формации и стотици индивидуални изпълнители от всички фолклорни области – Пиринска, Шопска, Тракийска, Странджа, Северняшка , Добруджа и Родопска показаха характерни за техните области музика, песни, танци и облекло. Участията в програмата бяха оценявани от жури с председател проф. Тодор Киров от Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив.

Организатори на НФК „ Димитър Гайдаров“ са Община Казанлък, Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство – Пловдив, НЧ „Възродена искра“ и ФА „Гъдулица“.