Отлично представяне на мажоретките на Тервел на фестивал в Пазарджик

За пореден път мажоретният състав „Каприз“ от Тервел се представи отлично и завоюва много отличия на престижен форум, съобщиха от Общината.

Отлично представяне на мажоретките на Тервел на фестивал в Пазарджик

 Талантливите момичета участваха преди дни в ежегодния фестивал за мажоретните състави „Слънчева Бесапара“ и Европа Гран При по линия на Световната федерация по мажоретен спорт.


„Каприз” участва в категориите помпон, батон и микс във всички възрастови групи. В надпреварата участваха представители от Чехия и България. 

Бронзово отличие спечелиха мажоретките от Тервел в категорията Композиция на сцена с батон, което бе дебютното им участие. А в категория Помпон, в която вече имат опит, заслужено бяха наградени със златни медали. 

В соло Помпон джуниор Ивета Йорданова зае второ място , а Ивона - трето. След тях останаха и чешки представителки, които се славят с добра техника и хореография. Дуетът на тервелските момичета се класира на второ място. А мини групата бе удостоена заслужено с първо.

Николета Ненова и Инна Иванова в соло Батон заеха 7 и 8 място. Дуетът на Инна Иванова и Анна-Мария Колева се класира 6-и. Мини групата Екатерина Колева, Николета Ненова, Инна Иванова и Анна-Мария Колева станаха първи в категориите Батон и Микс. В соло Помпон сеньор журито отреди на Екатерина 4 място. 

Осемгодишната кадетка Женимира Йорданова направи соловия си дебют с помпони и зае 7 място. Заедно с нейните съотборнички в категория мини група се наредиха на 2 място. Мини групата с танца „Огън и вода“ също стана втора.

Мажоретен състав „Каприз“ получи специална награда за цялостно представяне от журито на фестивала „Слънчева Бесапара“. С медали бяха отличени и ръководителката Живка Ненова и треньорките Виктория Тошкова и Габриелва Росенова.

Световната федерация също бе впечатлена от тервелските момичета и званието „Най-проспериращ отбор“ бе присъден именно на „Каприз“. Красотата и очарованието винаги са присъствали в състава и поредното отличие за Екатерина Колева не закъсня – тя бе обявена за най-чаровна мажоретка на фестивала. 

Община Тервел отново доказа своята морална и финансова подкрепа за децата на Тервел, за което ръководители,треньори, родители и деца сърдечно благодарят.