Дуетът Димитрина Германова и Росен Петров от Студио „Сарандев“ с първа награда от международен конкурс за изпълнение на песен от филм

Дуетът Димитрина Германова и Росен Петров от Студио „Сарандев“ с първа награда от международен конкурс за изпълнение на песен от филм
Снощи в летния театър на град Варна се проведе Трети международен музикален конкурс-спектакъл „Киното – моя любов, моя песен“ за изпълнение на песен от филм или мюзикъл.


В него взеха участие добричките дарования Димитрина Германова и Росен Петров от Студио за поп-рок певци „Сарандев“ при Младежки център – Добрич с вокален педагог Елена Карабельова. Те се представиха като дует в групата на камерните състави и грабнаха престижното първо място.Международно жури с председател доц. Етиен Леви оценяваше изпълненията на талантливите певци, които се бореха за голямата награда Гран при в размер на 1000 лв. Димитрина и Росен достигнаха до участие в този спектакъл след предварително представяне в първия етап на конкурса, който се проведе на 17-ти и 18-ти март в град София. 


След прецизна селекция до втория етап бяха допуснати само пет състава и 18 индивидуални изпълнители разделени в три възрастови групи. Международният музикален конкурс-спектакъл „Киното – моя любов, моя песен“ е част от по-крупно събитие. Той е раздел от Фестивала за детско и младежко медийно изкуство „Арлекин“2018, който се провежда за седма поредна година под патронажа на Министерството на образованието и науката. 


Другите раздели са: Кино и телевизия, Анимационни филми, Интернет медии, Радиопредавания. Снощи бяха раздадени наградите във всички раздели. Спечелилите първи места получиха приза на фестивала – стъклена, ръчно изработена статуетка „Арлекин“. Димитрина и Росен също са носители на „Арлекин“.

Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+