Позиция на общинския съвет на БСП Добричка и групата общински съветници от БСП относно огнищата на птичи грип

Председателя на БСП Добричка г-жа Надежда Василева изрази позицията на групата ,относно проведеното извънредно заседание на общинския съвет на Община Добричка за установяване на причините за възникването, разпространението и влиянието на грипния вирусен щам H5N8 върху здравето на хората и животните, в който взеха участие държавни експерти от министерството на земеделието, храните и горите, работещи в областта на борбата с разпространението на т.нар. птичи грип.

Позиция на общинския съвет на БСП Добричка и групата общински съветници от БСП относно огнищата на птичи грип

От проведеното  извънредно заседание на Добрички общински съвет стана ясно, че този вид вирус по птиците е напълно безопасен за здравето на хората и домашните животни от вида „бозайници“ и всявания смут и паника за здравето на хората сред населението на с. Стефаново и околните села е безпочвен.



Отговорно и категорично заявяваме, че няма опасност за здравето на хората, заради огнището на Инфлуенца тип H5N8, обявено във фермата за патици в село Стефаново.

Ние осъждаме умишлено всявания смут и паника сред населението и опитите за извличането на политически дивиденти от страна на кмета на населеното място. Некоректната и манипулативна игра със страховете на хората е недостойна за  уважение.