Полицията в Ловеч издирва добричлия, избягал от затвора

Полицията в Ловеч издирва избягал тази сутрин затворник, който е бил на режим в затворническо общежитие.

Полицията в Ловеч издирва добричлия, избягал от затвора

48-годишният затворник Борислав Иванов от Добрич, който е бил на режим в затворническо общежитие в Ловеч, е избягал от работен обект около 10:30. 



Министерството на правосъдието даде извънредна пресконференция по темата. 

Борислав Иванов е лежал в затвора за изтърпяване на 13-годишна присъда за блудство и измами. В затвора е от 2011 година и след като са изтекли седем години от началото на наказанието му, е бил променен режимът му, по думите на заместник правосъдния министър Николай Проданов, напълно по правилата, в по-лек режим и е бил преместен в затворническото общежитие, където от началото на месеца днес той е бил на работа заедно с още четирима затворници във фирма в покрайнините на Ловеч, която е без външна охрана, но сигналът за бягството е подаден от собственика на фирмата, така че – смята Проданов, няма причини да му се търси отговорност. Издирването му продължава. 

Проданов призова случаят да не се драматизира, въпреки че призна, че в процеса на бягството от Централния софийски затвор на Владимир Пелов и Радослав Колев – нещо, което залегна и във вота на недоверие, който внесе БСП срещу правителството, обществото е станало особено чувствително по тази тема. Призова и хората да кажат, а и политиците да вземат решение трябва ли да имат право затворниците да работят. Самият той беше на мнение, че това е начин за превъзпитание и не бива да бъде променяна тази възможност.

БСП поиска министрите на вътрешните работи Валентин Радев и на правосъдието Цецка Цачева да бъдат изслушани на утрешното заседание на парламента за новия случай на избягал затворник.

Източник: http://bnr.bg