Задържаха под стража жестокия убиец от Лозенец, грози го доживотен затвор без замяна

Задържаха под стража жестокия убиец от Лозенец, грози го доживотен затвор без замяна
Окръжният съд в Добрич наложи мярка за неотклонение „задържане под стража“ на мъжа от село Лозенец, разследван за извършено убийство в областния град.

33-годишният П. М. е привлечен като обвиняем по досъдебно производство на ОД на МВР за това, че на 21 срещу 22 юни т. г., при условията на опасен рецидив, умишлено е умъртвил 69-годишен мъж от Добрич.


Както Добрич онлайн писа, по данни на окръжния прокурор Пламен Николов, П. М. скачал върху жертвата си и така причинил смъртта й.


Според събраните на този етап данни от разследването 33-годишният бил в дома на загиналия. Между двамата възникнал конфликт и задържаният нанесъл удари на възрастния мъж, в резултат на които той е починал. Тялото на загиналия е било открито на 22 юни сутринта в жилището му в Добрич.


След като се запозна с материалите по досъдебното производство и изслуша изразените в съдебно заседание доводи на страните, Окръжният съд прецени, че към настоящия момент е налице обосновано подозрение за съпричастност на обвиняемия към извършеното тежко умишлено престъпление, за което се предвижда наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.


Съдът счете, че неналагането на най-тежката мярка за процесуална принуда би довело до реалната опасност мъжът да се укрие или да извърши друго престъпление.


По тези причини и като взе предвид тежестта на извършеното престъпление, данните за минали осъждания и лошите характеристични данни на задържания, съдът реши, че единствено адекватната мярка за неотклонение към настоящия момент е "задържане под стража".


В съдебната зала мъжът каза, че не е извършил деянието, за което е обвинен. Окръжният съд обясни обаче, че конкретните доказателства по делото, както и изложеното от обвиняемия, не  биха могли да се обсъждат в настоящото производство,тъй като те ще бъдат предмет на друго съдебно производство по същество.


Постановеният съдебен акт подлежи на обжалване и протест пред  Апелативен съд - Варна в тридневен срок.    


 


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+