Генералтошевци отпразнуваха официалното откриване на обновената сграда на НЧ “Иван Вазов – 1946

Жителите на квартал "Пастир" отпразнуваха официалното откриване на обновената сграда на НЧ “Иван Вазов – 1946” и патронният празник на културната институция.

 Генералтошевци отпразнуваха официалното откриване на обновената сграда на НЧ “Иван Вазов – 1946

След като в началото на месец септември миналата година кметът на Община Генерал Тошево Валентин Димитров направи символичната първа копка в двора на читалището по проект “Енергийно обновяване на обществени сгради”, сега няколко месеца по-късно сградата вече може да се похвали с изцяло обновен облик. Изпълнението на дейностите по енергийно обновяване значително ще намали разходите за електро и топлинна енергия, а освен това вече и модернизира цялостния облик на културната институция. Надеждите на домакините са, това да утвърди НЧ “Иван Вазов – 1946” като притегателен център за самодейност и творческа изява.



Веднага след откриването започна и патронният празник на читалището, който се проведе в реновираната зала на културната институция. Самодейците от НЧ “Иван Вазов – 1942” – квартал "Пастир" представиха богата програма с песенни и танцови изпълнения. Кулминацията на тържеството бе богатото фолклорно представление на детската студия на ансамбъл “Добруджа” – град Добрич с ръководител Стоян Господинов.