Майки затварят пътя Добрич – Варна ако до 5 дни не приемат Закона за личната помощ

Майки на деца с увреждания в Добрич, участници в протеста „Палатков лагер – Системата ни/ ги убива“, готвят затваряне на пътя Добрич – Варна ако в срок от пет дни не бъде приет Законът за личната помощ.

Майки затварят пътя Добрич – Варна ако до 5 дни не приемат Закона за личната помощ

Това съобщи за Добрич онлайн организаторът на протеста пред сградата на Общината в нашия град Стела Илиева.



В 12 часа днес, когато омбудсманът Мая Манолова внесе Закона за личната помощ в Народното събрание, пред палатката в Добрич се събраха голяма част от майките с деца с увреждания. Те получиха многобройна подкрепа от родители на здрави деца. 

Очакваме този, който е загрижен за нашите деца - партия, независимо коя, или депутат, да придвижи закона, за да бъде гласуван, обясни Стела Илиева. Ще ги изчакаме пет дни и започваме по-ефективни протестни действия, като за начало имаме намерение да затваряме пътища в цялата страна, посочи майката. 

Преди четири дни пред палатковия лагер в Добрич стартира и подписка в подкрепа на исканията на родителите и на хората с увреждания. Тя вече е подкрепена над 500 добричлии. Стела Илиева сподели, че дори вчера в един момент е имало опашка пред подписката. 


Подкрепям протестиращите родители, защото никой не е застрахован, сподели за Добрич онлайн Мирослава Малева, майка на две здрави деца. „Някои деца се раждат с увреждания, други пък може с течение на времето да се разболеят - коментира тя. – Смятам, че тези хора са в неравностойно положение, че трябва да се направи необходимото за тях, за да се чувстват и те добре“.   

Днес бе 23-ят ден на протеста „Палатков лагер – Системата ни/ ги убива" в нашия град. Добрич бе вторият град в страната след София, в който майки на деца с увреждания разпънаха палатка с искане за приемане на Закон за личната помощ.