Глобиха с 340 британски лири добричлия, шофирал без предпазен колан в Англия

Глобиха с 340 британски лири добричлия, шофирал без предпазен колан в Англия
Окръжен съд - Добрич призна финансова санкция, наложена в Англия на мъж от Добрич, за това, че през май 2017г. е шофирал без предпазен колан.

Нарушението било извършено в района на град Грейс, област Есекс, където мъжът управлявал лек автомобил с добричка регистрация без да спази задължителното изискване за поставяне на предпазни колани в моторните превозни средства. 


За извършеното деяние 32-годишният М. И. е бил глобен от компетентните органи в Обединено кралство - Англия и Уелс. Със съдебно решение, постановено на 1 ноември 2017 г., на българския гражданин е била наложена санкция в общ размер 340 британски лири. Сумата включва глоба от 220 лири, 90 лири за направените разходи по съдебното и административно производство, както и определените със същото решение 30 лири към обществен фонд или организация за подпомагане на жертвите.


Производството в Окръжния съд беше образувано въз основа на изпратено удостоверение, обосновано с Рамково решение на Съвета, относно прилагането на принципа на взаимно признаване на финансовите санкции, наложени в държави - членки на Европейския съюз. 


Съдебният състав прецени, че не са налице основания за отказ от признаване и изпълнение на наложената глоба и мъжът трябва да плати 760.98 лв., равностойни на 340 британски лири по курса на БНБ към датата на постановяване на решението за санкцията. 


В съдебната зала санкционираният български гражданин заяви, че знае за извършеното нарушение и желае да плати наложената му глоба. 


Постановеният съдебен акт подлежи на обжалване пред Апелативен съд - Варна в 7-дневен срок.


 


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+