Бразилия напусна Мондиал 2018

Белгия поднесе поредната голяма изненада на световното първенство в Русия. "Червените дяволи" победиха с 2:1 фаворита Бразилия.

Бразилия напусна Мондиал 2018

Мачът започна добре за "селесао" и бяха по-добрия отбор в първите минути на мача. В 13-ата мин. Насер Шадли центрира от ъглов удар, но Фернандиньо не се намеси по добър начин и вместо да изчисти си отбеляза автогол за - 0:1. Веднага след гола последваха, няколко добри атаки за Бразилия, но Тибо Куртоа си беше на мястото. В 31-ата мин. Кевин Де Бройне удвои резултата след мощен удар и прати неспасяемо топката зад вратата на Алисон.



На полувремето Тите направи промени и Бразилия започна по-мобилизирано второто полувреме. Неймар, Жезус и Дъглас Коста пропуснаха, няколко изгодни положения за намаляне на резултата. В 75-ата мин. Бразилия успя да се върне в мача с гол на резервата Ренато Аугусто. Голът вдъхна повече увереност на "селесао", но продължиха да пропускат. В 93-ата мин. всички виждаха как Неймар бележи, но Тибо Куртоа направи феноменално спасяване и прати Белгия на полуфинал срещу Франция.

Снимка: Топ спорт