Успешно представяне на тервелски изпълнители във Вазовите празници в Сопот

Вокален ансамбъл „Съзвучие“ от Тервел с диригент Живко Колев, познат сред съгражданите си като Църковен хор при храм „Св. Вмчк Георги Победоносец“, се представи успешно във Вазовите празници в Сопот.

Успешно представяне на тервелски изпълнители във Вазовите празници в Сопот

Те бяха организирани от Община Сопот, НЧ „Иван Вазов-1871“ и къща-музей „Иван Вазов“.


След получена покана женската формация от Тервел се представи в Концерт-спектакъл на стари градски песни с лауреати от фестивала "С мечти и блянове крилати...", който по традиция а чест от Вазовите празници. В него взеха участие ГСГП "Лудогорие" - Брестовене, ГСГП "Под липите" - Копривщица, Рангел Мрянов - Перущица, Трио "Импресия" - Карлово, ВГ "Водолей" - Симеоновград и домакините от МВГ "Сопот" и ЖВГ "Незабравка". 

Специално за форума вокален ансамбъл „Съзвучие“ подготви нов репертоар с малко познати песни: „Танго на любовта“, „Ако някога се преродя“, „Русокосо момиче“ и  „Песен за България“. С прекрасните си изпълнения за романтика, любов, мечти и патриотизъм изпълнителите завладяха публиката. 

Овации получиха хористите и при изпълненията си на църковни песнопения в Петропавловския събор в Лясковец, храмовете в Сопот и Калофер, както и в Дом-паметника на Васил Левски в Карлово, където песента за Дякона бе записана и разпространена в социалните мрежи от ръководството на музея.

Колективът изказва благодарност на Община Тервел за оказаната финансова подкрепа за реализиране на участието.