Децата от 8 училища в Добричка област ще са с по-леки раници през новата учебна година

Осем училища в Добричка област ще закупят нови шкафчета за учениците от 1 до 7 клас със средства по национална програма „Осигуряване на съвременна образователна среда” на Министерството на образованието и науката. Това става ясно от списък на одобрените училища от цялата страна, публикуван в сайта на МОН.

Децата от 8 училища в Добричка област ще са с по-леки раници през новата учебна година

Закупуването на шкафчета е една от мерките, които министерството предприе за олекотяване на ученическите раници. В тях децата могат да съхраняват учебници, учебни комплекти, помагала и други материали, необходими за образователния процес, екипи за физическо възпитание и лични вещи.



С по-леки раници през новата учебна година ще са децата от добричките учебни заведения СУ "П. Р. Славейков", ОУ "Стефан Караджа",  ОУ "Панайот Волов", СУ "Любен Каравелов", ОУ "Хан Аспарух" и СУ "Димитър Талев", както и тези от ОУ "Христо Ботев", село Стожер, община Добричка, и ОУ "Васил Левски" в генералтошевското село Преселенци.

По националната програма нови шкафчета за учениците си ще закупят близо 600 държавни и общински училища в цялата страна. Общо 742 учебни заведения кандидатстваха за съфинансиране от МОН. Класирането беше извършено от експерти от дирекция „Учебници и училищна документация“ според най-ниската искана сума на брой шкафче. Предвижда се да бъдат закупени 111 815 такива, като необходимите средства са в размер на 2 894 068 лв.

Списъкът на класираните е публикуван на официалната страница на МОН.