Възобновена е работата по водопровод в Ген. Тошево, спряла заради проливните дъждове

Възстановена е работата по водопровода по ул. „Пирин планина” в Генерал Тошево, съобщават от ВиК в Добрич.

Възобновена е работата по водопровод в Ген. Тошево, спряла заради проливните дъждове

От там посочват, че е назначена проверка по сигнал от живеещи на улицата относно това, че са спрени дейностите по започналата подмяна на водопровода.


Във социалната мрежа преди дни живеещи на ул. „Пирин планина“ се жалваха за преустановените дейности. Те разказаха, че след направена подписка от тяхна страна за подмяна на водопровод и асфалтиране на улицата са предприети действия. „Разкопано е, тръбите са положени и до там, вече трети месец, а от месец не са извършвани никакви дейности по обекта! След всеки дъжд има струтване на земна маса, газим в кал и няма от къде да минем, за да стигнем до домовете си! Положението вече е нетърпимо!“, написаха потърпевшите генералтошевци.

Дружеството прави всичко възможно, за да бъде спазен крайният срок за финализиране на работата по подмяна на водопровода на ул. „Пирин планина”, но непредвидените проливни дъждове са наложили периодично временно преустановяване на работния процес, посочват от ВиК в Добрич.

Основният проблем през последните 14 дни е нестабилната метеорологична обстановка в района на град Генерал Тошево, допълват от там.

Вчера сутринта работният процес на ул. „Пирин планина” е възстановен. Предвиждаме, при благоприятни метеорологични условия, работата по обекта да бъде финализирана в десетдневен срок и той да бъде предаден и включен в експлоатация, съобщават от ВиК.