Картини от солети, семки, бисквити и зърна от кафе сътвориха в клуб „Играй и учи“

Продължават заниманията на летен детски клуб „Играй и учи” на регионална библиотека „Дора Габе“.

Картини от солети, семки, бисквити и зърна от кафе сътвориха в клуб „Играй и учи“

Във вторник се проведе творческа работилница, в която малчуганите с помощта на библиотечни специалисти и доброволци сътвориха „вкусни” и нестандартни картини от солети, бисквити, семки, коркови тапи, кламери, опаковки от бонбони, зърна кафе. Малките художници-приложници вложила много фантазия и умения, но и похапнаха сладко от материалите за своите творби.



В сряда консултанти от Център за подкрепа за личностно развитие - Добрич организираха забавни игри за професиите. Представената мултимедийна презентация „Познай професията“ провокира малките участници към разпознаване на видовете инструменти и пособия, необходими за упражняването на различните професии. Децата с интерес даваха отговори на гатанките за познати и по-малко познати професии, и с лекота попълниха неизвестните думички в подготвената от консултантите кръстословица. „Щастливо лято“ бе посланието, отправено към тях от организаторите.

Най-интересната част от игрите бе изготвянето на хвърчилата. Всяко дете оцвети по свой начин изработеното от консултантите хвърчило, завърза го с цветна нишка и му постави име - професията, за която мечтае. В края на заниманието всички заедно с помощта на доброволеца Савка Василева се забавляваха с танци.

В деня на прожекции на филми участниците гледаха „Момичето от джунглата” .