Общинските съветници на Добрич подпомогнаха пострадали от наводнението в Роман

Общинските съветници на Добрич дариха лични средства и помогнаха на семейства от град Роман, пострадали от голямото наводнение, съобщи за Добрич онлайн председателят на Общинския съвет Иво Пенчев.

Общинските съветници на Добрич подпомогнаха пострадали от наводнението в Роман

Преди четири години Добрич пострада и тогава общински съвети и организации ни помогнаха, посочи той.



Иво Пенчев разказа, че по негова инициатива и на съветника Милко Пенчев колегите им са отделили от заплатите си общо 1 000 лева, които още на следващия ден след бедствието предоставили на председателя на ОбС в Роман Тихомир Вълчев. Средствата били разпределени на 5 от крайно нуждаещите се семейства – по 200 лева на всяко от тях. 

1 000 лева не са много пари, но както е казано: „Помощ на време е два пъти помощ“, коментира Иво Пенчев. По думите му целта на благородната инициатива на ОБС в Добрич е била да заразят и други общински съвети и организации да помогнат на пострадалите от водното бедствие. 

Благодарствено писмо от ОбС в Роман е изпратено до местния парламент във връзка с благородния жест. В него председателят Тихомир Вълчев изказва благодарност от името но ОбС за „протегнатата ръка и за направеното дарение, предназначено за наводнените къщи на жители на Роман от придошлите води на река Малък Искър“. 

„Благодарим за безвъзмездната помощ. Обществото ни има нужда от хора като Вас, сърдечни и отзивчиви“, пише в писмото Тихомир Вълчев.