Семейство от Шабла, изгубило детето си в битка със заболяване, дари за лечението на Неди

„Ние сме д-р Йордан и д-р Росица Йорданови от Шабла, ветеринарни лекари сме. Нашият син страдаше от тумор на мозъка, за лечението му трябваха много пари. Дадохме 270 000 лева на здравната система на Германия. Резултатът обаче бе негативен, другата седмица става една година откакто го няма”.

Семейство от Шабла, изгубило детето си в битка със заболяване, дари за лечението на Неди

Това разказа за Добрич онлайн д-р Йорданов, който заедно със съпругата си дойде в Добрич, за да се включат в благотворителния турнир по канадска борба „Всички заедно за Неди”. Турнирът се проведе пред бар „Кадифе”, той бе организиран от клуб по канадска борба „Хищник” с председател Захари Стоянов.



Д-р Йорданов от Шабла разказа, че клуб „Хищник” е оказал голямо съдействие при събирането на средства за лечението на сина му. Направиха благотворителен турнир, събраха пари и помогнаха, за което сме им много благодарни, посочи лекарят от Шабла. За това и със съпругата си, когато разбрали, че ще има турнир в подкрепа лечението на болно дете от Добрич, веднага решили да се включат.


Семейството дари 200 лева лични средства. И обяви, че от парите, които са останали от лечението на сина им Иво, ще преведат 1 000 лева по сметката на Недислав.

„Специално дойдохме за благотворителния турнир, защото трябва да си помагаме. Защото всеки месец плащаме ДДС, осигуровки на тази държава, а накрая се наложи всичко да плащаме от джоба си. Защото отидохме във Фонда за лечение на деца и ни казаха, че трябва много дълго време да мине докато разгледат искането ни. А неофициално научихме, че предвид диагнозата на детето ни, фондът не отпуска пари, за да не се харчат”, сподели д-р Йорданов.

220 лева за лечението на Неди дари и 22-годишният Йордан Цонев от Силистра. За Добрич онлайн той разказа, че се занимава с канадска борба от няколко години. Когато разбрал на благотворителния турнир „Всички заедно за Неди” решил да съчетае нещата – хем да се включи, хем да дари средства. Йордан разказа, че от 10 години участва в коледарска група и всяка година даряват събраните при коледуването пари за благотворителна цел. Така Неди получи 220 лева от коледарите от Силистра.


Благотворителният турнир "Всички заедно за Неди" бе в подкрепа на 13-годишния Недислав Недков, който страда от аутизъм. В него сили по канадска борба мериха около 15 участници, от които и две момичета.

Събраните средства са в размер на 1 750 лева /в сумата са включени и дарените от семейство Йорданови от Шабла 1 000 лева/.

Камелия Тодорова - майка на Недислав, изказва сърдечна благодарност на всички, които се включиха в благотворителната инициатива.