Разнообразни игри и забавления за децата от тервелската програма „Наше лято“

Много настроение, усмивки и забавна музика, събра малки и големи в градски парк на Тервел за дългоочакваното откриване на Общинска ваканционна програма „Наше лято“, която се провежда за петнадесети път.

Разнообразни игри и забавления за децата от тервелската програма „Наше лято“

Откриването на програмата бе поставено със състезанието „Бързи, смели, сръчни” под ръководството на младите учители по физкултура Евгени Здравков и Антон Стоянов, които ще водят и занятията по Тенис на маса, Баскетбол и Футбол на малки вратички. На откриването присъстваха около 120 деца, много родители и гости. 



В тазгодишното издание на програмата се предлагат нови форми за забавление - динен фестивал и изработване на плашила, баскетбол и футбол на малки вратички, работа с морски материали. През месец август участниците в програмата ще се потопят във вълшебния свят на цирковите артисти, любителите на историята ще посетят РИМ – Добрич, където ще се запознаят с Добруджанските герои от Първата световна война.

В началото на месец юли в репетиционната зала на НЧ „Димитър Дончев Доктора” се събраха около 55 деца за провеждането на първото и второто занятие на Клуба за български народни танци под ръководството на г-жа Нели Денева – гл. художествен ръководител на ДФТА „Калинка Вълчева“. Децата разучаваха Добруджанско право хоро, Добруджански ръченик, Ръката, Граовското, Куцанка и др. Малките танцьори са разделени на две групи –начинаещи и напреднали.


Градският парк стана място за традиционните мероприятия „Рисунки на асфалт“. 120 деца рисуваха на тема „Наше лято“ под ръководството на г-жа Виолета Янкова. Отново сред прохладния въздух в гората се провеждат и тренировките по тенис на маса под ръководството на г-н Евгени Здравков и г-н Антон Стоянов. И тази година ,поради големият си брой, участниците се наложи да се разделят на две групи: първа група води спортните си занимания от 17.00 часа до 18.00 часа, а втора група от 18.00 часа до 19.00 часа.

В сградата на ЦПЛР „Малкият принц“ се провеждат занятията на Клуба по шахмат с ръководител Красимир Прокопов. Той разясни основните правила в шаха, а някои от по-големите проведоха символични турнири.

Едно от най-атрактивните и забавни занятия, което се провежда за четвърта поредна година - Кулинарна ваканция - в барчето на Община Тервел, под ръководството на Мирослава Пенева. Предизвикателството за участниците в първото занятие беше подготовка и аранжиране на най-оригинални сандвичи.

През това лято под умелото ръководство на помощник-треньора Виктория Тошкова и под звуците на най-новите летни хитове децата играят Аеробика – зумба с много настроение.

С голям интерес децата от програма „Наше лято” на 11 юли гледаха подбраният от г-жа Цанка Жечкова анимационен филм „Рок Дог”.

На 12 юли в градския парк започна така дългоочакваното състезание с колелета, тротинетки, ролери и уейвборд. Състезанието беше много оспорвано и емоционално. Накрая всички получиха награди, осигурени от Община Тервел. 

На същата дата в сградата на ЦПЛР „Малкият принц” се проведе първото занятие на Ателието по керамика с р-л Цанка Жечкова. Присъстваха около 65 деца, които изработиха различни глинени формички, а на следващото занятие ще ги оцветят. В работата се включи и Йева – доброволка от ПГТО „Дочо Михайлов”.

Ново занятие за любителите на спорта е Баскетбола, който събра около 50 деца от различни възрасти. Под ръководство на г-дата Антон Стоянов и Евгени Здравков участниците се запознаха с правилата на Баскетбола, след което децата на възраст от 6 до 9 години играха народна топка, а останалите - от 10 до 13 години, играха баскетбол.

В „Куклената забава“ г-жа Маргарита Иванова раздаде ролите на герои от избрани български народни приказки, които ще бъдат представени през месец август.