Осъдиха условно жена от Оброчище, теглила пари с чужда банкова карта

Условно наказание от 6 месеца „лишаване от свобода“ с 3-годишен изпитателен срок ще търпи 33-годишна жена от село Оброчище, използвала платежен инструмент без съгласието на титуляра, след като Окръжен съд - Добрич одобри споразумението, сключено между подсъдимата и прокуратурата.

Осъдиха условно жена от Оброчище, теглила пари с чужда банкова карта

Жената се признава за виновна в това, че  на 31 декември 2017 г., при условията на продължавано престъпление, два пъти използвала чужда дебитна карта, с която изтеглила общо 90 лв. от банкомат в курорт „Албена“.



Пред разследващите органи тя обяснила, че била на работа в курорта и след края на работния ден, докато вървяла към автобусната спирка, видяла портфейл на пътя, намерила вътре банковата карта, към която имало ПИН код и решила да я използва, а портфейла изхвърлила.

Разследването на деянието започнало, след като потърпевшият, който също работел в курорта, сигнализирал, че установил липсата на портфейла си, както и че една от намиращите се в него дебитни карти била използвана. 

Пред съда жената изрази съжаление за стореното. Тя декларира, че е подписала доброволно споразумението, съгласна е с неговите параметри и се отказва от по-нататъшното разглеждане на делото по общия ред. Подсъдимата вече е възстановила причинените от престъплението имуществени вреди.

Определението на Окръжен съд - Добрич е окончателно и има последиците на влязла в сила присъда.