С първа копка стартира модернизация за 1.3 милиона лева на ПГЗ „Тодор Рачински“ в Ген. Тошево

Със символична първа копка днес беше даден старт на проект „Модернизация на образователната инфраструктура в Професионалната гимназия по земеделие „Тодор Рачински“ – гр. Генерал Тошево“.

С първа копка стартира модернизация за 1.3 милиона лева на ПГЗ „Тодор Рачински“ в Ген. Тошево

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейски фонд за регионално развитие и е част от процедура „Подкрепа за професионалните училища в Република България“. 



Стойността на договора за изпълнение между Министерството на образованието и науката и изпълнителите на предвидените дейности е в размер на 1 299 999, 99 лв.

Ремонтът предвижда проектиране и изпълнение на строителни дейности, включващи изпълнение на мерки за енергийна ефективност, подмяна на отоплителната и ВиК-инсталации, основен ремонт на покрива, цялостен вътрешен ремонт на сградата, ремонт на спортните площадки и др. С изпълнението на проекта в сградата ще бъдат създадени условия за достъп на хора с увреждания. Строителните дейности ще обхванат учебния корпус, физкултурния салон, както и прилежащото дворно място. По проекта се предвижда и доставка на модерно оборудване, което ще спомогне за повишаване на привлекателността на училищната среда сред учениците, както и на условията за провеждане на обучение. Ремонтните работи са планирани да приключат до 9 май 2019 година.

Церемонията по първа копка бе водена от директора на гимназията Кристияна Иванова. В своето приветствие тя изрази увереност, че новите условия ще дадат възможност за провеждането на иновативен образователно-възпитателен процес, от което ще спечели цялата Община.

В словото си към присъстващите кметът на Община Генерал Тошево Валентин Димитров заяви, че е изключително радостен от факта, че наред с жизнената среда в града се обновява и институционалната, атова, по негови думи, говори за добра работа и диалог на ръководството на гимназията с държавните и общинските власти.

На церемонията присъстваха учители, ученици, представители на фирмата – изпълнител и тази, която ще отговаря за строителния надзор.