Рехабилитират общински пътища в Генерал Тошево

С настъпването на активния летен сезон започнаха инфраструктурните дейности в община Генерал Тошево.

Рехабилитират общински пътища в Генерал Тошево

В момента текат подготвителни работи по отсечката DOB 3032 (ІІ-29 Добрич – Ген. Тошево) – Дъбовик, която е част от общинската пътна мрежа. Фрезова се старата асфалтова настилка, почиства се банкетът, правят се уширения на местата, където това е необходимо. Няколко работни групи са заети с тези дейности, като към момента не се налага реорганизация на движението в посока от и за село Дъбовик.


Цялостната рехабилитация на пътя се осъществява по проект „Повишаване достъпността до TEN-T мрежата в транс-граничен район Негру Вода – Генерал Тошево“ по Програма INTERREG VA Румъния – България 2014 – 2020. 

Освен него ще бъде обновен и път DOB 1047 (ІІІ 296 Ген.Тошево – Каварна), Василево – Балканци. Ще бъде възстановена хоризонталната маркировка, както и вертикалната сигнализация с пътни знаци и табели. Цялостно ще бъдат рехабилитирани 8,4 км общински пътни отсечки и около няколко стотин кв. метра тротоари.

С реализирането на дейностите се очаква да се подобрят транспортните връзки за населението от района със съседните общини.