Изложба представя творби на децата от Лятна работилница за въображение в галерията

Творби на деца, участващи в Лятна работилница за въображение в Художествената галерия в Добрич с ръководители Галина Георгиева и Милена Алджабари, са подредени в изложба. С тях децата участват в конкурса „Моето лято в галерията“ на културната институция.

Изложба представя творби на децата от Лятна работилница за въображение в галерията

Решихме да направим една междинна изложба, децата да видят сами какво са направили и да имат по-голям стимул да продължат, сподели Галина Георгиева. 




През юни заниманията в Лятната работилница за въображение са били повлияни изцяло от Египет – децата са рисували стенописи, релефи, самите пирамиди и сфинкса. През юли малките художници сами определили темата, по която да творят. Те предпочели да рисуват по картините на Ан дьо Колбер-Христофоров. Както Добрич онлайн писа, в момента в Художествената галерия е експонирана изложба на френската художничка и българката Елена Панайотова „Пътищата на лятото“. 


Галина Георгиева обясни, че едно от главните занимания в лятната работилница е именно да творят по картини, експонирани в галерията.  Оставяме ги в една от залите, те си избират картина и рисуват по нея, обясни ръководителят. Установили, че един час не е достатъчен да нарисуват една картина, това продължавало в два поредни дни. 


Любимо занимание на децата е да работят с глина, посочи Георгиева. 

Около 30 деца на възраст от 6 до 14 години посещават Лятна работилница за въображение на Художествената галерия. Заниманията са в рамките на 1 астрономически час всеки ден от понеделник до петък.