Бийтмейкърът Henny от Добрич, работил с изпълнители като Dim4ou, Мишо Шамара, Играта и Лео

Калоян Ванков е на 28 години, родом от град Добрич. За своето средно образование учи в СУ „П.Р.Славейков” и ПГСА „П.Пенев”. В момента Калоян живее в град Пловдив.

Бийтмейкърът Henny от Добрич, работил с изпълнители като Dim4ou, Мишо Шамара, Играта и Лео

Все още не е записал висше образование, но казва, че когато моментът дойде и това ще се случи.



Калоян Ванков с псевдоним Henny е бийтмейкър, който работи с редица български и чуждестранни певци и музиканти. Част от тях са Dim4ou, Мишо Шамара, Играта, Leo и други.

„При музиката задължително трябва да имаш настроение и желание, за да я правиш качествена. На сила не става. Иначе нещата са прости даден изпълнител се свързва с мен, казва ми какво иска и какво му трябва, и започваме работа. Или обратното - аз харесвам някого и му предлагам да работим заедно“, споделя Henny.

Откъде произлиза псевдонима ти Henny?
Псевдонимът идва от популярна марка коняк – ,,Hennessy“ (на “галено“ е Henny, Henney и т.н.). В рапърските среди това е така да го кажем Божията напитка, та от там тръгна. 

Как разбра, че музиката е твоето призвание, на колко години беше?
Бях 3 - 4 клас. С мои съученици бяхме големи фенове на Мишо Шамара и решихме, че и ние трябва да сме като него. Започнахме да си пишем някакви ужасно глупави текстове, но тогава нямаше youtube и интернет, за да се сдобием с инструментали, върху които да пеем тези текстове, което беше проблем. След това няколко по-големи мои познати ми дадоха програми, с които сам да си правя въпросните инструментали. С течение на времето разбрах, че рапирането и писането на текстове не са моя голяма сила, за разлика от музиката и се отдадох на нея.

С кой изпълнител работи за пръв път, на колко години беше и как се свърза с него?
Както казах първите песни са били с мои приятели от Добрич, а вече по-сериозните проекти дойдоха, когато бях на около 19 - 20 години. Първи беше Играта. Един ден просто реших да му пиша във фейсбук, изпратих му няколко мои инструментала, той ги хареса и така започна нашата работа. След това той ме запозна с много други хора в тези среди и от там вече тръгна сериозната работа.


С кои други известни личности си работил?
Работил съм с огромна част от българските изпълнители като Dim4ou, Monty & Petya Alexa, Мишо Шамара, Играта, Leo, Honn Kong, Vessou и др. Работил съм с много хора и извън България, но те вече не са толкова известни. Ще спомена само италианецът Tormento, с когото имах честта да работя благодарение на Лео Бианки.  През онези години Tormento беше един от топ изпълнителите в Италия.


С коя известна личност мечтаеш да работиш?
Много са. Може би 50 Cent и Juicy J са най-напред в моята класация, хаха.

Кой е твоят любим бийтмейкър в световен мащаб?
Харесвам изключително много бийтмейкъри, но може би хората, които наистина ме карат да настръхвам са “Светата троица“ – Swizz Beatz, Pharrell Williams и Timbaland.

Какво е актуално в момента в музикалната сфера, каква музика харесва младото поколение според теб? В момента регетонът е залял всичко, вече по-дълбоко погледнато и не толкова мащабно също и трап песните са доста слушани.


Мечтаеш ли да се занимаваш и с нещо друго?
Чак да мечтая, не, но имам интерес към ИТ сферата. Като малък мечтаех да стана футболист, но вече съм стар за това, хаха.

Липсва ли ти Добрич, би ли се върнал някога да живееш тук?
Разбира се, че ми липсва. Не мога да кажа, че не бих се върнал, не се знае как ще ме завърти животът. В следващ етап може и това да се случи.

Отправи послание към читателите на Добрич Онлайн!
Важното е да са живи и здрави, хаха и да слушат хубава музика!