Каварненци организираха първия по рода си Национален фестивал за нови детски песни

Надя Ботева и Ваньо Русинов, които понастоящем живеят в Каварна са част от организаторите на Национален фестивал за нови детски песни „Детска мелодия на годината”. Фестивалът започна на 22 март и ще завърши на 22 декември с гала концерт в Зала 1 на НДК в София.

Каварненци организираха първия по рода си Национален фестивал за нови детски песни

„Детска мелодия на годината” се отличава от другите фестивали със своя широкомащабен формат, както и  с интересния си регламент. „Той „забърква” в нови творчески предизвикателства всички участници”, споделя Надя Ботева.


В продължение на 2 месеца автори са писали мелодии и текст за детски песни, след което селекционна комисия е отсяла 14 от тях. Тези песни са намерили своят изпълнител след проведени кастинги в 12 областни града в България – Шумен, Варна, Русе, Велико Търново, Плевен, Монтана, Бургас, Кърджали, Стара Заора, Пловдив, Благоевград и София. Всеки от авторите е избрал изпълнителя на своето произведение.

„В момента творческите екипи работят и всяка песен и си има изпълнител”, заяви Надя Ботева.

Предстои децата да запишат в студио своите изпълнения, след което ще им бъде предоставена възможността да направят визуализация на песента си.  Фестивалът „Детска мелодия на годината” има и представител на българчетата в чужбина – талантливата певица Грациела Иванова. Тя ще изпълни песента „Пак съм на море”, а видеото към нея ще бъде заснето в Каварна.

Видеоклиповете ще бъдат готови до края на месец септември и ще се разпространяват в интернет, както и  ще бъдат излъчени  по телевизия „Bulgaria On Air” и „Ekids” .

Финалът на фестивала е гала концерт за избор на песента на годината, който ще се проведе на 22 декември 2018г. в Зала № 1 на НДК.

Източник: www.kavarnadnes.com