Вицепремиерът Валери Симеонов ще отдаде почит на паметта на ген. Колев

Вицепремиерът Валери Симеонов ще отдаде почит на паметта на ген. Колев
Вицепремиерът Валери Симеонов и депутатите от НФСБ ще почетат паметта на ген. Колев, съобщават от НФСБ.

Вицепремиерът Валери Симеонов и народните представители от „Националния фронт за спасение на България” ще присъстват на отбелязването на 101 години от смъртта на легендарния български пълководец генерал-лейтенант Иван Колев, което ще се състои на 29 юли от 10.00 ч. в Добрич.


Името на ген. Колев остава изписано със златни букви в българската история. Той е сред онези бележити личности, произлезли от бесарабските българи и дали много на Отечеството ни. Един от големите български пълководци, наричан „Освободителят на Добруджа“, свързал името си с героичната Добричка епопея, когато българската конница разгромява опитващите се да превземат града и надвишаващи я по численост съюзени руски, румънски и сръбски части.


Припомняме, че паметникът на един от най-големите ни пълководци бе изграден в Добрич с личното съдействие и активното спомоществователство на лидера на НФСБ Валери Симеонов, който предоставя по-голямата част от средствата. Скулптурата на Александър Хайтов е вдигната в Добрич след почти 100 години опити за изграждането на мемориал на славния пълководец.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+