Вицепремиерът: Всичко, което е свързано с нарушаване на законите и гоненето на някакви интереси, е в ущърб на държавата

Мерките за защита от шума в околната среда не са лична битка на Валери Симеонов с някои хотелиери – тарикати, защото само те имат проблем със закона, както и всички тези бизнесмени, които смятат, че с неспазването на закона може да увеличат своите печалби. Това заяви пред журналисти вицепремиерът Валери Симеонов на посещението му в Добрич във връзка с отбелязването на 101 години от смъртта на генерал Иван Колев.

Вицепремиерът: Всичко, което е свързано с нарушаване на законите и гоненето на някакви интереси, е в ущърб на държавата

По негови думи това не е лична битка, това е битка за спазването на закона и във всички негови действия до момента показва, че на първо място в България трябва да е законът. Валери Симеонов заяви, че когато това стане факт, огромна част от проблемите на България ще изчезнат. 


Демокрацията е неотделима от законността. Всичко, което е свързано с нарушаване на законите и гоненето на някакви интереси, е в ущърб на държавата. Повече от година заедно с НФСБ показваме нов модел на политика. Показваме, че може да има политическа сила, за която няма лобита, кадрови назначения, пробутване на удобни закончета. На първо място е закона и истината, коментира вицепремиерът. 

По негови думи всеки, който смята, че след 23.00 часа може да руши тишината, да се гаври с нея и правото на почивка на своите сънародници и на чуждите туристи, е нарушител. Контролът ще бъде по-строг и санкциите още по-крайни, допълни Валери Симеонов.

На въпроса – ще се разпадне ли коалицията, вицепремиерът поясни, че е имало заседание на политическия съвет. Решихме, че трябва да се преодолее личното и разногласията в името на България, тъй като няма нищо по-добро от една политическа стабилност в нашата родина. В името на тази стабилност се разбрахме да потушаваме нашите различия и разногласия, сподели Валери Симеонов.