И в Добрич ще раздават листовки за безопасност на движението

Всяка година по пътищата на нашата страна при пътнотранспортни произшествия загиват около 1 000 души и над 11 000 биват ранени.

И в Добрич ще раздават листовки за безопасност на движението

На 29 юли (петък) от 11 часа в цялата страна ще се раздават листовки за безопасността на движението. За град Добрич, мероприятието ще се проведе на кръстовището на бул. „Трети март” и „Стара къща”. Инициативата се организира от Регионална Здравна Инспекция - Добрич, БЧК, Българска асоциация на пострадали при катастрофи и е част от кампанията на ООН и СЗО за предотвратяване на пътно-транспортните произшествия. Целта на акцията е да се засили вниманието на хората върху безопасността на пътя.


 

По данни на Световната здравна организация травмите от пътнотранспортни произшествия представляват 9 % от всички причини за смърт. В 53 страни-членки на Европейския регион на СЗО около 800 000 човека всяка година изгубват живота си заради катастрофи. Най-уязвимите групи са пешеходци, мотоциклетисти и велосипедисти. Пътно-транспортните произшествия са и основната причина за смърт във възрастовата група 5-29 години. За да се намалят пътнотранспортните произшествия, всеки човек трябва да бъде отговорен водач или пешеходец и да спазва правилата за движение, коментират от РЗИ - Добрич.