Иво Пенчев призова Постоянните комисии да отговарят в срок на сигналите и жалби на граждани

Отчет за дейността на Общинския съвет на Добрич и неговите комисии през първото шестмесечие на годината направи на заседанието днес председателят Иво Пенчев.

Иво Пенчев призова Постоянните комисии да отговарят в срок на сигналите и жалби на граждани

Стана ясно, че през периода са проведени шест редовни заседания, общото време за работа по време на тях е 27 часа. Отчетено бе добро ниво на присъствие и участие – средно по 38-39 общински съветници в заседание.
През периода са внесени са 163 докладни записки с предложения, проектодокументи, отчети, информации. Всички са обсъдени в Постоянните и други сформирани комисии, след което на заседанията си Общински съвет взе 154 решения по тях.



Иво Пенчев припомни, че през отчетния период е изграден общински фонд „Здраве”. Определени са съставът му и Правилник за организацията и дейността му. През периода от областния управител е върнато едно решение за ново обсъждане.

Като положителна практика председателят на ОбС посочи проведеният през септември тиймбилдинг с общински съветници от Благоевград. Той сподели идея за изнесени съвместни заседание на двата общински съвета. Първите ще са на 13, 14 и 15 септември в Добрич. Предвижда се през март съветнците от нашия град да върнат визитата.

По думите на Иво Пенчев лоша практика е неотговарянето в срок от 1 месец от постоянните комисии на сигнали и жалби на граждани. Председателят на ОбС апелира комисиите да пренасочват сигналите и жалбите към общинска администрация или да отговарят на вносителите им.