Стоянка Мутафова ще гостува в Добрич навръх Голяма Богородица

Стоянка Мутафова ще гостува в Добрич навръх Голяма Богородица
Тя идва по покана на народните представители от ГЕРБ Даниела Димитрова и вицеадмирал Пламен Манушев

Голямата актриса Стоянка Мутафова ще гостува в Добрич навръх именния си ден, който е двоен празник в семейството й заради другата именичка – дъщеря й Мария, съобщават от ГЕРБ - Добрич. Слабо известен факт е, че Стоянка Мутафова е записана по кръщелно Стояна-Мария, а защо е така може да разберете на 15-и август, когато кралицата на българския театър ще се срещне със свои почитатели в голямата зала на ДТ “Йордан Йовков”. 


Поводът за гостуването е представянето на биографичната книга "Добър вечер, столетие мое!", посветена на легендарната артистка. 


Автор на книгата е дъщерята на актрисата Мария Грубешлиева - Муки. Тя представя живота на великата българска актриса Стоянка Мутафова - бурен, превратен и интересен, изпълнен със смешни и тъжни моменти и с много предизвикателства и успехи.


Любимата актриса на поколения българи разказва искрено и с чувство за хумор за себе си и за хората, с които е живяла и работила. Мемоарите й са своеобразна галерия на нейното столетие - родена през 1922 година, тя и до днес, на 96-годишна възраст, продължава да играе на театралната сцена и да прави турнета. 


Представянето започва в 18 часа и е с вход свободен, за да може всеки, който пожелае, да се докосне до ярката личност на Стоянка Мутафова, да се снима с нея и да получи автограф.


“От много време не съм гостувала в Добрич и очаквам с нетърпение срещата ми с почитателите в сърцето на Златна Добруджа. Там винаги съм имала успех и са ме посрещали много топло, затова се съгласих с Муки да отбележим този голям семеен празник именно в Добрич” - споделя Госпожа Стихийно бедствие. 


Събитието се организира със съдействието на народните представители от ПП ГЕРБ в 44-ото Народно събрание Даниела Димитрова и вицеадмирал Пламен Манушев и подкрепата на драматичен театър „Йордан Йовков”.


Водещ и организатор на турнето е мениджърът на Стоянка Мутафова  Евгени Боянов.


 


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+