Пиян баща на болно дете нападна лекар в Детско отделение на болницата в Добрич

За нов случай на нападнат лекар съобщават от Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич.

Пиян баща на болно дете нападна лекар в Детско отделение на болницата в Добрич

Инцидентът станал на 5 август по време на нощно дежурство в Детско отделение. Дежурният лекар д-р Мариана Москова приема дете, което е с хронично заболяване. В продължение на три дни е лекувано в дома си и след като състоянието му не се подобрило, родителите го водят в болницата. От Спешно отделение го насочват към Детско, за да бъде прието за стационарно лечение.



Бащата, която бил във видимо нетрезво състояние, обаче отказва. След скандал между него и майката все пак е взето решение детето да бъде прието в болницата. Докато д-р Москова оформя медицинската документация и прави консултация с лекар от Инфекциозно отделение бащата започва да буйства, да блъска, счупва стъклото на асансьорната кабина. Той се нахвърля върху д-р Москова и прави опит да я удари, но млад мъж се намесва и предотвратява по-тежки последици.

Подаден е сигнал до дежурния в полицията и агресивният баща е задържан. Мъжът е нанесъл и материални щети на отделението, посочват от ръководството на МБАЛ.

Случаите на агресия в болницата са ежедневни, сподели за Добрич онлайн зам.-директорът на МБАЛ д-р Бисер Ботев. Няма ден в Спешно отделение да няма няколко подобни –  на пациенти агресивни, викащи, крещящи, обиждащи, заплашващи, допълни той. Също толкова често болните си изливали гнева и в Регистратурата. 

Д-р Ботев сподели, че м. г. са водени разговори с Общината да се направи охранителен пост в болницата на Общинска полиция, която предстои да бъде създадена, но до положително решение не се е стигнало. „Защото самата полиция няма как да има пост тук. Но при условия, че се създава Общинска полиция с постове на различни места, мисля, че беше редно тук да има един“, допълни зам.-директорът на МБАЛ.