Община Добрич обяви обществена поръчка за зимното поддържане

Обществена поръчка е обявена за зимно поддържане на улици, булеварди, тротоари, подлези, надлези, спирки на междуградски транспорт и други места за обществено ползване на територията на Община град Добрич. Тя е публикувана в Агенцията по обществени поръчки.

 Община Добрич обяви обществена поръчка за зимното поддържане

Обществената поръчка, която е чрез открита процедура, е обявена от 8 август. Оферти се приемат до 17 септември. 



Зимното поддържане се изпълнява от 1 ноември до 31 март, в зависимост от метеорологичните условия, като може да се извършва по-рано или по-късно от този период. 

Включително подготвителни работи: прегледи на заявените за използване машини и съоръжения, осигуряване на необходимите материали, превоз на сандъчета и фигуриране на купчинки от инертни материали на определени места, снегочистене на улиците до постигане на съответните степен и ниво на зимно поддържане, отстраняване на уплътнени снежно-ледени пластове; разпръскване на минерални материали и химически вещества, събиране и предаване информация за състоянието на уличната мрежа, осигуряване на дежурства в извънработно време и дежурства в празнични и почивни дни през зимния период. Приоритетно се извършва снегопочистване на улиците, като маршрутите са определени по общата схема на линиите на градски транспорт и улици с интензивно движение - описани в техническата спецификация.