Четиристранна среща относно Общия устройствен план на Община Каварна ще се проведе в МОСВ

Четиристранна среща, в която участие ще вземат министърът на околната среда Нено Димов, Регионалното министерство, Националният център за териториално развитие и устройство и Община Каварна, ще се проведе на 14 август в Министерство на околната среда и водите. Това съобщи пред журналисти днес кметът на Каварна Нина Ставрева.

Четиристранна среща относно Общия устройствен план на Община Каварна ще се проведе в МОСВ

Темата на срещата е Общия устройствен план на Община Каварна.  Един от главните проблеми, за който ще се търси решение е, че при сега съществуващия опорен план застрояването на територията на цялата община е с 16 % над допустимото.



„Арх. Иван Димчев след като получи най-актуална информация от Общината към този момент е готов с новия упорен план, който  възложител, изпълнител, МОСВ и община Каварна заедно ще обсъждаме и ще търсим варианти за разрешение на поставените проблеми”, заяви кметът на крайморския град Нина Ставрева.  „Аз съм сигурна, че ще намерим това балансирано решение, за което говорим вече година  и тази среща ще даде своя резултат”, допълни тя.

Припомняме, че след заседание на ОбС от 26 юни съветниците поискаха септември да им бъде изложена нова информация и възможните решения по въпроса за ОУП на Община Каварна.