Малки актьори изиграха с кукли приказката „Червената шапчица”

Продължават инициативите на регионална библиотека “Дора Габе” под наслов „Ала в приказките всичко е възможно”, посветени на 390–ата годишнина от рождението на един от най-любимите на малки и големи автор на приказки Шарл Перо.

Малки актьори изиграха с кукли приказката „Червената шапчица”

В летен детски клуб „Играй и учи” се проведе литературно четене с драматизация на любими детски приказки от Шарл Перо, в което се включиха и децата от летен клуб „Патиланско царство” в Добрич. Библиотекар от сектор „Работа с деца” разказа любопитни факти за живота и творчеството на автора, а малчуганите споделиха кои негови приказки са им любими.


Библиотечни специалисти се въплътиха в героите на най-обичаната и четена детска приказка „Червената шапчица” и представиха пред малките си гости драматизация с кукли. Въодушевени от видяното децата изявиха желание сами да разиграят същата приказка и истински се забавляваха. Библиотечен специалист прочете и едно от по-слабо познатите произведения на приказника „Феите”, последва разговор за поуката от приказката и за смисъла на добрите думи и дела, за истински ценните неща. Децата отговаряха на въпроси, които домакините от библиотеката им задаваха за автора и неговите вълшебни истории.

В края на срещата малчуганите разгледаха експонираната витрина с произведенията на Шарл Перо на различни езици, включваща великолепното издание на „Спящата красавица” – история, разказана с помощта на изящни фигури в стил „театър на сенките”, ръчно изработената книжка за най-малките „Пепеляшка”, озвучената книга „Котаракът с чизми” и др.