Шабла отново е домакин на Фестивал на хвърчилата

Тазгодишното му издание ще бъде на 22 септември, събота.

Шабла отново е домакин на Фестивал на хвърчилата

Ден преди това на 21 септември (петък), от 18 ч., в  Зелен образователен център ще бъде открита изложбата  „Шесто чувство“ на Светлин Трендафилов.


На 22 септември, събота, от 10 ч. в местността „Малкото море“, южно от Фара на нос Шабла ще се преобрази в още по-приказно място, посрещайки ежегодния Фестивал на хвърчилата. Фестивалът е посветен на хората и птиците от Приморска Добруджа и е организиран от община Шабла и Зелен образователен център.

Традиционно фестивалът ще предложи  демонстрации на оригинални и атрактивни модели хвърчила собствена изработка на участниците. Свободно пускане и демонстрации на хвърчила; арт-работилници за изработка на хвърчила, бижута и апликации от естествени материали. Ще има щандове за продажба на ръчно направени сувенири и разбира се – местенца за хапване и пийване, Био-пазар, където местни производители ще ви предложат екологично произведени местни продукти (плодове, зеленчуци и мед). Предвидени са още пешеходни екскурзии за наблюдение на птици до Тузлата и Тюленово и отворена сцена за всички желаещи да се изявят и позабавляват.

Всеки, който иска да подкрепи Фестивала, може да се запише като доброволец в Зелен образователен център, гр. Шабла, както и да закупи картичка с фотос от предходните издания на фестивала.

За повече информация и заявки за участие:
Зелен образователен център, гр. Шабла, ул.“Равно поле“ 57А, тел. 05743 42 00