С "Пиратско парти" завършиха заниманията на летен детски клуб „Играй и учи”

Днес приключиха заниманията на летен детски клуб „Играй и учи” в регионална библиотека „Дора Габе”. В „Пиратското парти” се включиха 26 деца, маскирани като пирати, вещици и клоуни.


С "Пиратско парти" завършиха заниманията на летен детски клуб „Играй и учи”

През лятото към клуба се присъединиха 135 деца от Добрич и гости на града на възраст 7-14 години и са регистрирани 627 посещения на различните занятия. 



В началото на "Пиратското парти" бе открита изложба със сътвореното от децата, участвали в летния детски клуб, експонирана във фоайето на библиотеката. Изложбата очаква родители, малчугани и читатели да разгледат детското творчество – нестандартни картини от солети, семки, зърна кафе; рисуване върху винилови плочи; картини от камъни и рисунки по прочетеното през лятото в "Играй и учи".

За втора година клоунът Веселушко заедно с библиотечните специалисти бяха подготвили празнична програма от забавни игри и много танци. Малчуганите бяха разделени по отбори и се надпреварваха в оспорваното предизвикателство „Двойна мумия”, където се увиваха с хартия, надуваха до пръсване шарени балони с бонбони, надбягваха се с гигантски пантоф и премериха сили в теглене на въже. Беше определен и капитан на кораба, който прочете на всички пирати писмо от бутилка. То ги отведе към поредната игра, в търсене на скрито съкровище, където всички заедно трябваше да открият трите ковчежета с богатства. Заключителната среща продължи с много танци и, разбира се, с почерпка.

Специален и дълго чакан момент беше ръчно изработената от доброволецът Савка Василева пинята. Там всички обединиха сили в разкъсването на хартиената топка и се насладиха на вкусните бонбони, които изпаднаха от нея.

По традиция участниците написаха своето лично послание за децата, които ще посещават клуба следващата година и го поставиха в специално изработени от стара книга пътеки на времето. Също така очертаха своите ръчички върху огромен лист хартия и написаха имената си на всяка от тях, с обещанието, че на следващата година отново ще посетят летния клуб и ще сравнят колко са пораснали ръцете им.