Риба, миди и много музика на 15-ото издание на Миден и рибен фест Каварна 2018

От днес до неделя в крайморския град се провежда за 15-и път превърналият се в емблематичен за Каварна Миден и рибен фест.

Риба, миди и много музика на 15-ото издание на Миден и рибен фест Каварна 2018


Жители и гости се събраха на площад „Защитата на Каварна”, за да опитат от кулинарните изкушения и да послушат любима българска музика.


„За мен е изключително приятно да сложа началото на 15-ото издание на Рибен и миден фест Каварна 2018. Три дни прекрасна атмосфера, много настроение, мирис на море, вкусни ястия и много музика”, заяви кметът на града Нина Ставрева. Тя пожела на всички присъстващи добро настроение и добър апетит.


Специални гости на събитието бяха кметът на побратимения на Каварна град Чопак, Унгария, общински съветници и народен представител от унгарския парламент. Делегацията показа своите кулинарни умения.


Гостите сготвиха традиционни за тяхната страна ястия – пържен шаран и паприкаш.


Кметът на Община Каварна заедно със своя екип също се представи достойно. Те бяха приготвили специален щанд с морски деликатеси. Също така сготвиха вкусна рибена чорба.


Жителите и гостите на крайморския град имаха възможността да опитат от всички ястия.


В специална работилничка „Морско ателие” децата на Каварна твориха с морски материали. Те украсиха камъчета, мидички и рапани на морска тематика.


Кметът на Каварна и този на Чопак, Унгария твориха заедно с децата.

Всяка вечер от 21 часа концерти ще огласят Миден и рибен фест Каварна. 31 август- Тоника Домини и Йордан Марков 1 септември- Борис Солтарийски 2 септември- Дует „Ритон”.