Животновъд от Славеево ще съди депутата Йордан Апостолов за заплаха и обида

Животновъдът от добричкото село Славеево Евгени Минчев ще съди народния представител от НФСБ Йордан Апостолов. Това заяви самият той пред журналисти на пресконференция, организирана от председателя на движение „Възраждане“ Костадин Костадинов.

Животновъд от Славеево ще съди депутата Йордан Апостолов за заплаха и обида

Евгени Минчев се обърнал към Костадинов заради конфликт между него и депутата, който станал миналия понеделник – на 27 август. Животновъдът разказа, че Апостолов има рибарник в Славеево. В резултат от отпадните води около него се заблатило и било залято място, собственост на него и на брат му. Минчев подал сигнал към РИОСВ-Варна и в понеделник служители на инспекцията пристигнали в селото на проверка.



Докато инспектирали мястото, за което бил подаден сигналът, пристигнал Йордан Апостолов. По думите на Евгени Минчев, започнал да крещи, да вика и да заплашва. „Каза ми: „Ще те закопая, никой няма да те види“. Животновъдът отговорил „Ами хайде, сега ще ти донеса лопатата и кирката за копанта“, твърди той. Последвало сблъскване и когато Минчев се отдръпнал депутатът го хванал и му скъсал фланелката. 

„Обадих се на 112. Тогава неговото поведение коренно се промени, усети, че нещата не са от типа „селска история“, разказа животновъдът. Дошла полиция, служителите на реда взели обяснения. Минчев сподели, че за него е необяснимо защо от РИОСВ така и не му предоставили протокола от проверката, за да види какво пише в него,  дали е съгласен.  

Тази ситуация не е прецедент, а рецидив за управляващите, защото има и други такива случаи, заяви Костадин Костадинов. По думите му, най-елементарното, което трябва да направи Апостолов, е да поеме политическа отговорност – да си подаде оставката и да напусне парламента. „И ние от „Възраждане“ настояваме за това“, заяви лидерът на движението. По думите му, вече е сезирана Софийска градска прокуратура, защото тя е специализираната институция, която се занимава с престъпления от общ характер, извършени от депутатите. Тепърва ще се задейства тромавата процедура за това трябва или не трябва да му се отнеме имунитетът, обясни Костадинов. И допълни, че „Възраждане“ ще наблюдава случая отблизо.

Абсолютно тенденциозно е докато мен ме няма в страната да се тиражират какви ли не небивалици, заяви за Добрич онлайн народният представител Йордан Апостолов, която е във Виена. Той сподели, че Евгени Минчев е бил наясно, че от 1 септември няма да е в България, самият той го е споменал по време на срещата с представителите на РИОСВ.

„Десетки години съм търпял Евгени с неговите животни, да ми похабява продукцията. Никога не съм го правил на въпрос. Уважавам брат му и винаги съм казвал: „С каквото мога ще ви помагам“, сподели Апостолов. Той разказа , че им е давал техника да си прибират продукцията, помагал им е при оранта.  И изведнъж на доброто, с което съм се отнасял към тях, виждам един добре планиран и режисиран удар, каза депутатът.

Той бе категоричен, че не е отправял заплахи към Евгени Минчев и че това са пълни небивалици. 

Йордан Апостолов попита защо трябва да си подава оставката. Той каза, че не познава Костадин Костадинов. „Нито го познавам, нито имам морално право да давам някакви оценки за него. И той също няма право въобще да ме коментира“, категоричен бе народният представител.