Красимир Николов се срещна с делегация от Икономическия университет в Шанхай – партньор на ВУМ

Заместник областният управител Красимир Николов днес прие делегация от Икономическия университет в Шанхай, водена от проф. Ли Янджун.

Красимир Николов се срещна с делегация от Икономическия университет в Шанхай – партньор на ВУМ

Китайският университет е партньор на Висше училище по мениджмънт и в срещата участва и ръководителят на нашето учебно заведение проф. Тодор Радев.



Николов запозна гостите накратко с характеристиките на област Добрич и представи икономическия профил на региона. Той сподели, че основните икономически отрасли са туризъм и земеделие и подчерта, че в областния център е реализирана и първата китайска инвестиция – фуражен завод, а има интерес и за още нови инвестиции.

Зам.-областният управител разказа за туристическия продукт и възможностите за отдих на територията на областта и отбеляза, че в тук се намират три голф игрища, предлагащи възможност за практикуване на спорта на световно ниво.

С проф. Радев и проф. Янджун Николов обсъди възможностите за сътрудничество в областта на висшето образование. Деканът сподели на ВУМ  сподели, че  тази година висшето училище за своето образование са избрали двама студенти от Китай.