При мащабна полицейска операция заловиха наркодилъри от Добрич и Каварна

Двама наркодилъри – А. А. от Каварна и Г. Г. от Добрич, са заловени от органите на реда при мащабна специализирана полицейска операция за противодействие на наркоразпространението в двата града, съобщават от Областната дирекция на МВР.

При мащабна полицейска операция заловиха наркодилъри от Добрич и Каварна

Операцията е проведена на 30 и 31 август от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при дирекцията, Първо РУ в Добрич и РУ – Каварна. 


Каварненецът А. А. /24 г./ е задържан в момент на разпространение на наркотични вещества – амфетамин с тегло 1 грам, в двора на СУ „Стефан Караджа“ в морския град. При претърсване в жилището на младия мъж, който е известен на МВР, са открити 10 грама амфетамин, 1 грам марихуана и таблетка метаамфетамин. Разпространителят е привлечен в качеството на обвиняем по образуваното досъдебно производство и му е наложена мярка за неотклонение „Подписка“. 

Г. Г. е заловен при продължаване на полицейските действия в около един часа след полунощ след разпространение на наркотични вещества в района на дискотека „Звезда“. При извършено претърсване в гараж, ползван от мъжа, са открити 20 грама марихуана, 30 грама метаамфетамин – пико, електронни везни, пистолет и специализирана литература за отглеждане на марихуана. По случаят е образувано досъдебно производство, наложена му е мярка за неотклонение „Парична гаранция“.