РЗС обяви кандидата на ГЕРБ за президент

Не без пречки РЗС внесоха в ЦИК 19 000 подписа за регистрация за местния вот. В 13.30 часа кандидатът за президент на партията Атанас Семов дойде да внесе подписите. Оказа се обаче, че никой от членовете на ЦИК не чака хората на Яне Янев.

РЗС обяви кандидата на ГЕРБ за президент

Известно време от РЗС трябваше да почакат да се появи член на комисията, който да приеме документите им за участие във вота наесен.


 

Пред медиите Семов обясни, че РЗС ще участва на изборите самостоятелно и ще издигне самостоятелни кандидатури. „Подготвяме се да бъдем голямата изненада на тези избори," закани са той.

 

Семов „обяви" и кандидата за президент на ГЕРБ. Според него това е Росен Плевнелиев. „Определяме като гузно мълчанието на ГЕРБ по отношение на техния кандидат", посочи той и добави: „Иска ни се да освободим ГЕРБ от напрежението, на което очевидно са подложени - хем да имат определен кандидат, хем да не смеят да го обявят по определени причини."

 

От партията на Янев обаче имат определени съмнения относно „чистотата" на кандидатурата на Росен Плевнелиев: „За нас е голяма опасността да се окаже, че г-н Плевнелиев е новият Софиянски - усмихнатото лице на корупцията в правителството на ГЕРБ."

 

По думите на Семов РЗС има доказателства за „налети" огромни средства в регионалното министерство с цел да му се изработи подходящия имидж за участие в президентските избори.

 

Ръководеното от г-н Плевнелиев министерство е знаковото корупционно министерство, покровителствано от г-н Бойко Борисов," подчерта той и добави: „Аз много се боя, че създадения на г-н Плевнелиев рейтинг е кух като основата на магистралите, които строи."

 

РЗС ще води кампания на каузите и няма да щади опонентите си. Съвсем скоро от партията ще поставят конкретни въпроси за професионалното минало на регионалния министър, за дейността на ръководната от него фирма от началото на прехода, както и на кои партии той и неговите фирми са били спонсори.