Магистрати от Унгария гостуваха в Окръжен съд - Добрич

Магистрати от Унгария гостуваха в Окръжен съд - Добрич
Петима унгарски съдии от Районен съд - гр. Мако и Окръжен съд - гр.Сегед посетиха Окръжен съд - Добрич и се срещнаха с председателя на институцията съдия Галатея Ханджиева.

Магистратите разговаряха за сходствата и различията в съдебните системи на двете държави, за назначаването и кариерното израстване на съдиите, за техните права и задължения. Коментирани бяха и съществуващите в двете европейски страни кодекси за етично поведение на магистратите. 


Гостите проявиха интерес към образователните инициативи, реализирани от Окръжния съд с цел повишаване на правната грамотност сред учениците, както и към традицията в съда да се представят изложби с творби на млади художници.


Делегацията имаше възможност да разгледа Съдебната палата и да присъства на кратка презентация за дейността на Окръжния съд.


Унгарските магистрати гостуват в страната ни по линия на Програмата за двустранен обмен на Европейската мрежа за съдебно обучение (ЕМСО), в рамките на която си партнират с Районен съд - Балчик. Визитата им в Добрич беше инициирана от председателя на балчишкия съд Ивелина Велчева.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+