Красимир Кирилов: Всеки ден трябва да е ден без жертви на пътя

Всеки един ден трябва да е ден без жертви на пътни инциденти, за което отговорност носят както институциите, които имат отношение към сигурността при движение, така и обществото като цяло.

Красимир Кирилов: Всеки ден трябва да е ден без жертви на пътя

Това заяви областният управител Красимир Кирилов на пресконференция, посветена на предстоящия 19 септември, който е обявен за Европейски ден без жертви на пътя.



В срещата с медиите участваха и заместник областният управител Красимир Николов, началникът на „Пътна полиция“ и директорът на Областно пътно управление Георги Стратиев. 

Красимир Кирилов представи целите на инициативата на ТИСПОЛ за Ден без жертви на пътя, която се провежда за трета поред година в България. 

Жулиян Минев съобщи, че в рамките на инициативата на 19 септември ще има 24-часово засилено присъствие както в Добрич, така и по главните пътни артерии в областта. Създадена е организация на местно ниво на всеки час да бъде подавана информация в главна дирекция „Пътна полиция“ за настъпилите ПТП и загиналите и ранени участници, а също и за случаи на употреба на алкохол и наркотични вещества от водачите. 

Ръководителят на Областно пътно управление Георги Стратиев представи накратко дейностите, които агенция „Пътна инфраструктура“ извършва в посока безопасност на движение – ремонт и поддръжка на републиканска пътна мрежа, ландшафтни дейности, маркировка – вертикална и хоризонтална. Той призова да променим поведенческия си модел и като водачи, и като пешеходци, за да бъдат постигнати по-добри резултати по отношение на пътната безопасност и да запазим човешки животи. Стратиев апелира да се изгради обществена нетърпимост към нарушителите и призова правилата за движение да се спазват.