Вълнуващ благотворителен спектакъл за децата на Добрич изнесе ансамбъл „Добротица”

С изпълнение на стихотворението „Аз съм българче” започна тази вечер невероятният благотворителен спектакъл „С обич към децата на Добрич”, организиран от ансамбъл „Добротица” с главен художествен ръководител почетният гражданин на Добрич Александър Александров.

Вълнуващ благотворителен спектакъл за децата на Добрич изнесе ансамбъл „Добротица”

Безброй аплодисменти и възгласи „Браво!” огласиха Летния театър по време на изпълненията на формациите, ръководени от Александров. 





Целта на благотворителната инициатива бе набиране на средства за ушиване на костюми за децата.

Александър Александров благодари на всички, дошли да подкрепят децата на Добрич. Той сподели, че е обиколил света, наблюдавал е много ансамбли, обичаи, танци. „Никъде го няма Осмото чудо - богатството, което притежава нашият народ - голямата душевност, голямата българщина, традицията, фолклора, танца, песента, музиката”, каза ръководителят на ансамбъл „Добротица”.



Александров сподели тревогата си - че „държавата, не общините, не местната власт, държавата не си е на мястото”.  И бе категоричен, че ако зависи от него в първа точка на Конституцията на България трябва да пише „Грижа, грижа, грижа за децата”.

Благотворителният спектакъл бе официално открит от зам.-кмета на Добрич Елка Димова.

На сцената се представиха всички формации на ансамбъла, както и гости, сред които професионален фолклорен ансамбъл „Мизия“.