Каварненци се включиха в инициативата „Да почистим България заедно”

За осма поредна година каварненци се присъединиха към инициативата „Да почистим България заедно”.

Каварненци се включиха в инициативата „Да почистим България заедно”



За втора година Общинската администрация в крайморския град почисти плаж Болата, където се беше образувало микросметище.


„Инициативата „Да изчистим България заедно” е прекрасна, но според мен по-добре би било призивът да е „Да пазим България чиста всеки ден”, защото всичко това което сега ще съберем като отпадъци е резултат от човешка дейност и от безотговорно отношение, заяви кметът на Община Каварна Нина Ставрева. „България  е на всички и ако искаме, където и да се намираме, навсякъде около нас да е чисто, то всеки един от нас трябва да носи лична отговорност, защото никак не е трудно, където и да си, да си сложиш отпадъците в торбичка и да ги изхвърлиш на определеното за това място, допълни тя.


В инициативата взеха участие и учители и деца от Детска градина „Детелина”. Преподавателите и малчуганите, заедно със своите родители почистиха двора на учебното заведение и направиха заедно градинка с ягоди.


„Подкрепяме тази кампания, защото смятаме, че е много важно да се научим да живеем природосъобразно. Днес направихме Детска градина „Детелина” много по-красива и чиста. Надяваме се, че по такъв начин родителите ще научат децата си да пазят и да ценят чистотата, заяви Мими Стойчева – директор на учебното заведение.

В почистването на улица „Нефтяник” в крайморския град се включиха работници от Общината и четирима доброволци.

Ученици от ОУ “Йордан Йовков“ почистиха пътя за крайбрежната зона, буните, плажната ивица и района под нос „Чиракман”.


Събраните отпадъци ще бъдат извозени до Претоварна станция Балчик от фирма „Титан Бкс“ ЕООД.